Morgonpass

Gick upp tidigare i morse för att bränna av ett konditionspass utomhus. Solen skymtade fram ibland och det var runt 8 grader - helt underbart skönt! Joggade ca 7 minuter på kuperad grusväg, sedan körde jag 10 intervaller i ganska tuff backe, ruscha upp och gå ner. Det tog runt 15 minuter och sedan joggade jag hem igen. Denna runda tar mig ganska precis 30 minuter, perfekt när man har ont om tid eller bara känner för ett kort och intensivt pass :)


Kommentarer
Lisa

Får jag ställa några frågor till dig! Grymt hur du kämpar:)

Jag har precis börjat vara nyttig.. Fick nog vid 70 kg..

Tror du att det går att gå ner 10 kg på drygt 2 månader?

Mycket pw och joggning hade jag tänkt, dieten är jag

Osäker över, men bara att dra ner på kolhydrater

Socker och allt onyttigt kanske hjälper?

Men jag har svårt att inte äta kolhydrater så det blir jobbigt:( har

Du något råd, din blogg är grym!



2012-04-23 @ 22:35:04
Therese

Sv: Tack! Det är alltid kul med uppskattning! :) Det är klart att det går att gå ner 10 kg på två månader, det blir ju drygt 1,2 kg i veckan. Det som jag tänker spontant är bara att du ska försöka att inte gå ut för hårt i början så att du tröttnar efter ett tag. Börja lagom och trappa upp eftersom :) sedan tycker jag att du ska ta ett två-veckors uppehåll med allt socker, för att vänja av kroppen helt. Kolhydrater är egentligen inte fel - det gäller bara att äta rätt sort. Grovt bröd istället för vitt, mindre pasta och massor av grönsaker istället. Jag gör ofta iordning en liten matlåda med skuren frukt och har med mig ifall suget sättet in. Planera dina måltider och dagar så att du inte "luras" in på Ica och köpa en chokladkaka.



Sätt delmål, t ex 2, 4, 6 & 8 kg, och belöna dig själv med något annat än mat när du nåt dessa :) Jag piercade min navel som belöning vid 5 kg!



Mitt sista tips är att variera din joggning med intervaller och styrketräning. Nike Training Club är en grym app med jättebra pass på mellan 15 och 45 minuter som du kan göra hemma. Mer muskler förbränner mer, och det är coolt att vara stark! :)



Hoppas du blev lite klokare och ställ gärna fler frågor om det är något du undrar!



Kram Therese



Blogg: http://justmakethechange.blogg.se/
2012-04-24 @ 21:58:30
Lisa

Tack dina tips var bra att tänka på:) har kört

Med lchf i 2 veckor nu, inget socker för fem öre! Eller

Kolhydrater MEN ändå gick jag upp i vikt..

Första veckan -2kg andra veckan + 4hg..

Jag rör mig mycket men ändå blir det så:(

Har du nå knep?



Tar pw 2 ggr om dan mån- fredag över en h är dom

:(



2012-05-08 @ 18:21:24
Theresé

Vad duktig du är! Jag funderar lite kring att du inte har gått ner i vikt, mäter du dig eller har du koll på fettprocent och så? För ibland kan vågen visa galet när man "möblerar om" kroppen. Muskler väger mer än fett, men tar mindre plats. Ser du skillnad i spegeln?



Annars kanske du ska börja räkna på allt du äter. För matdagbok så att du har koll, då är det också lättare att se om du äter för mycket eller lite. Du måste ligga på ett kalori-underskott för att gå ner i vikt, antingen genom mer träning - eller mindre mat.



Jag har inte gått ner nånting på 2 månader drygt, men minskat mer än en klädstorlek ändå. Och i slutändan spelar det ju ingen roll exakt vad vågen visar så länge du är nöjd med dig själv och mår bra! :)



Styrkekramar och lycka till!



Blogg: http://justmakethechange.blogg.se/
2012-05-08 @ 19:06:30
Lisa

Tack för jätte bra svar! Jag ser skillnad i spegeln och känner skillnad runt magen men inte mycket skillnad på vågen.. Benen känns starkare men jag vill att de ska synas mer...

Jag fuskar inte med något, äter enligt lchf dock äter jag frukt och det får man ju inte göra.. Men det är det ända "onyttiga" jag äter. Kanske ska sluta med det helt? Känner inte riktigt för matdsgbok tror jag, jag äter 3 ggr om dagen och inte särskilt mycket... Blir iallafall tokig på att inget händer!! Och wow vad peppad jag blir av dig, bilden på byxorna du hade för ett halvårsen var imponerande! Jag vill också känna så..

Tack för din ork med mina fågor!!!



2012-05-18 @ 14:27:33
Theresé

Jag tycker du ska skita fullständigt i vågen, ät vad du vill i måttliga mängder - jag tror inte på att förbjuda saker. Själv funkar jag iallafall så att om jag inte "får" äta godis så är det det enda jag vill ha! Jag tycker nog ändå att du ska föra någon typ av matdagbok eller räkna kalorier några dagar för att få svart på vitt hur mycket du äter. Jag blev chockad i början av vissa saker som jag trodde var jättebra men som innehåller mycket kalorier.



I slutändan måste du ändå ligga på ett kaloriunderskott för att gå ner i vikt. Börja styrketräna eller lägga in annan typ av träning så att du varierar dig, ibland är det bra att chocka kroppen lite :)



Annars kan jag rekommendera att du testar Periodisk Fasta ett tag och se om du märker någon skillnad.



Tack så mycket, jag hoppas verkligen att du också kan få den känslan.. Glöm inte att vara glad över de framsteg du gör, och inte bara fokusera på de kilon du har kvar :)



Blogg: http://justmakethechange.blogg.se/
2012-05-22 @ 14:18:35




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback