Yeeey!!

Vet inte om denna är ny eller om det är jag som är en sån extrem vane-människa att jag aldrig riktat blicken en decimeter åt vänster i kesella-hyllan, men idag hittade jag lätt-kesella på 500grams burk! Glad tjej! Det blir ju billigare i längden och mycket smidigare att ha i kylen på jobbet :)


Onsdag

Tiden bara flyger fram nu, och det är bara en vecka kvar tills vi åker till Åre nu! :) jag har kommit igång med träningen nu lite smått, sprang 5km på 30,21 i måndags och idag tänkte jag försöka springa längre :) igår körde jag ett rent ben/rumpa-pass, men ingen träningsvärk än!

Nu sitter jag och äter en ordentlig frukost med äggröra, bacon och broccoli. Jag är lite inne på att börja köra periodisk fasta, äta under 10 timmar och fasta i 14. Alltså kommer jag inte äta någonting mellan klockan 8 på kvällen och 10 på morgonen, och försöka äta mindre kolhydrater till frukost och lunch och mer till middag. Så får vi se om det är någonting för mig :)


En dag till..

Idag mår jag mycket bättre, ingen feber och halsen är inte svullen längre. Men det är ändå skönt att ha en dag extra att vila upp sig på. Förhoppningsvis kan jag träna imorgon - det kliar i hela kroppen på mig nu när jag har legat inne tre dagar!

Fördelen med att ligga i sängen hela dagarna är att man får mysa massor med kissarna :)

Valencia med världens största tass, Chelsea myser på min mage, och sedan blev det catfight!


En favorit!

Kan ju knappast kvalificera sig som recept, men det här är mitt absoluta favoritmellanmål/frukost/gottis. Funkar närsom, är gott och helt okej på nyttighets-skalan :) 250 kcal och jag håller mig mätt länge!

En halv burk lätt-kesella
En skalad och tärnad kiwi
20g mörk choklad (minst 70%)
Blanda och njut!

Ibland blandar jag direkt i burken - perfekt att ha med sig och äta med en plastsked :)


Sjukling

Har haft en svullen lymfkörtel i halsen ett par dagar som har börjat ömma mer och mer. Jag nämnde det på jobbet imorse och vips vart man ivägsparkad till vårdcentralen. Fick vänta en halvtimme trots att jag var först i kön(hur är det möjligt?!) och sedan konstaterade hon att jag hade en infektion i kroppen och lite feber. "Ta något smärtstillande och vila." Jahapp, ingen träning på ett par dagar alltså. Usch så tråkigt! Tröstar mig själv och min ömma hals med lite glass i sängen så länge!


Dagens

Tröja & chinos, Lindex - skor, Converse


Motto


Frukost

Jag överlever inte utan mat på morgonen, och när jag är ledig eller har sovmorgon gör jag gärna något mer än bara mackor :) Idag gjorde jag gröt på fiberhavregryn med egengjord "sylt" :)

Värm frysta hallon och blåbär, mosa och ha i lite socker/sötningsmedel - mycket godare och utan alla tillsatser som finns i köpesylten :)


Carros goda fisksoppa!

Snodde Carros recept på fisksoppa tidigare i veckan. Fräs morötter, palsternacka, purjolök och vitlök i en stekpanna. Lägg över grönsakerna i en kastrull och täck dem med vatten, i med en buljongtärning och låt puttra tills de är mjuka. Mixa till en slät soppa med stavmixer och i med en skvätt grädde. Tärna valfri fisk och låt sjuda i 5-7 minuter, smaka av med salt och peppar! Jag serverade min med lite rökta räkor och stekt broccoli, mums! :)


- 6 kg

Jag är numera nere på 63kg på vågen.. 6 kilo lättare än jag var för 2,5 månad sedan. Tiden har gått så fort, och på ett sätt känns det som att jag alltid har levt såhär. Det har jag inte, men nu finns det inget annat sätt för mig. Jag vill bara äta bra och god mat, och träna hårt hela tiden :) Jag har ju t.o.m lyckats hålla mina viktmål trots födelsedagsfika i massor och liten dipp på träningar den här veckan! Vill man så går det ju.. Läste ett bra citat häromdagen på Pinterest: It's not that hard - either you do it, or ju don't!

Nu har jag precis avslutat en av mina favvofrukostar - tunt knäckebröd med philadelphia vitlök&örter, en skiva skinka och ett salladsblad, skulle kunna äta ihjäl mig på det! Iallafall så ska jag nu bege mig mot jobbet, och efter det blir det nog ett litet cardio-pass med Carro :)

Fredag!

Blir lite lugnt med träning ett par dagar, vill inte riskera något nu med naveln, så både igår och idag har varit vilodagar. Får se om jag kör ett kondition och benpass imorgon istället :) nu har jag haft sovmorgon med grötfrukost och ska göra mig klar för att cykla till jobbet!


Härlig onsdag!

Jag startade dagen med 5km löpning, duschade på gymmet och mötte sedan upp Carro för att ta tåget in till stan. Vi kikade i butiker och åt lunch på McDonalds - prime chicken fick fylla min mage idag, riktigt mumsig faktiskt! Efter det var det dags för det vi egentligen åkte in för, nämligen piercing-studion Barbarella. Jag har länge varit sugen på att pierca naveln, och nu när jag kommit halvvägs på min vikt-resa så kändes det som en bra belöning! Förhoppningen är att det har läkt lagom tills jag är färdig - dvs om ca 10-12 veckor - och jag då kan köpa mig ett riktigt fint smycke som markering :)

När vi kom hem från stan bytte jag snabbt om och gick sedan ner till gympahallen, självklart i min nya snygga jacka! Jag kom hem vid 9, lagade äggröra, bacon och broccoli till middag och nu har jag kraschat i sängen! :)


Modern preppy

Lindex vårkollektion frontas av Gwyneth Paltrow. I love, love, love it! Jag vill ha allt! :)


Konditionspass!

Tog en sväng inom gymmet efter jobbet idag, fick för mig att testa mig själv lite och satte som mål att springa 5 km - det fick ta den tid det ville.. Tiden landade på drygt 35 minuter, och jag är bara såå glad att jag klarade det! Nu är målet såklart att korta ner tiden. Under 30-strecket tror jag inte är alltför orealistiskt att klara rätt så snart. Men just nu är jag bara nöjd över att benhinnorna inte säger ifrån, och att jag har energi kvar efteråt.. Är lite sugen på tjejmilen - men det får nog bli nästa år. Ska jag göra det så vill jag göra det ordentligt :)


Birthdaygirl!

Helgen har gått superfort och jag har hunnit med massor med saker! Igår bakade vi cupcakes, jag tränade, var hemma hos mamma i nya lägenheten och sedan hem och laga middag innan tjejerna kom över för vin och mys! Syster har tagit massor med bilder hela veckan så det borde dyka upp ett par här så småningom. Imorse var det upp rätt tidigt, baka bullar och tårta innan släkten kom hit på fika :)

Presentskörden var helt awesome! Jag fick verkligen allt jag önskade mig och lite till!


Snyggaste väskan från Adidas, träningslinnen från Nike och Adidas och Escada Island Kiss fick jag av min underbara älskling! Jackan som jag så gärna ville ha låg i ett paket från svärfamiljen, syster hade snappat upp att jag ville ha Make-up stores brush cleaning soap, av morbror med familj fick jag en snygg och stilren matvåg och mormor & morfar kom med en våg som inte bara mäter vikt utan även fettpocent, benvikt och muskelmassa - perfekt nu när jag börjat styrketräna! Den söta burken med texten "Godsaker" fick jag av mina fina vän Carro., och av mina andra vänner fick jag jättefina blommor och massor av godis! Av mamma fick jag ett "presentkort" på en heldag i stan med någon typ av underhållning och middag, men det tar vi senare i vår när värmen är här :)

Nöjd tjej? JA! :)


Finally friday!

Jaa, äntligen! Har verkligen längtat efter denna helg. Jobbar bara till 5 idag, ledig lördag och söndag, som dessutom råkar vara dagen då jag blir 22 år gammal! Har massor med planer för helgen så förutom träning står fika-bak på todo-listan, vaniljbullar, minicupcakes och marängtårta ska vispas ihop! Imorgon kväll kommer tjejerna hit på middag, vin, charader och Singstar - kommer bli såå kul! Och på söndag kommer sambon äntligen hem från Sälen, och släkten kommer hit på fika :)

Igår morse rev jag av ett ordentligt Benpass innan jobbet, det var nästan så att jag ville kräkas de sista utpumpande minuterna på crosstrainern - men så skönt att ta ut sig fullständigt! :)


Tisdag!

Dagarna bara rullar på nu! Igår var jag inne i stan med syster och kikade på balklänningar, hon hittade en jättefin så sedan gick vi över till lite annan shopping! Jag hittade det gröna träningslinnet från H&M och fyndade ett linne från Gina Tricots active-linje för halva priset!

Idag har jag haft en bra dag på jobbet som följdes upp av ett skönt pass på gymmet. Fokus på mage, rygg och axlar, körde lite nya övningar och lite tyngre vikter än jag gjort tidigare också :) Jag fick ytterligare magträning när Carro lyckades tappa ner sin skåpnyckel i en crosstrainer, det var bara att klippa upp hänglåset!


Puh!

Så var denna vecka också till ända! Gårdagskvällen blev lite kaosartad, vi hamnade till slut på festen men efter bara en timme eller så kände både sambon och jag att vi nog ätit något skumt. Magen var inte på topp men som tur var verkar vi ha sluppit magsjuka iallafall ;)

Min syster kom ner ifrån Åre igår och ska bo här en vecka ungefär, så imorgon när jag har varit på massage (åh, längtar!) så ska vi in till stan en sväng och kika på balklänning till henne och lite kalasprylar till mig, det är ju bara en vecka kvar till min födelsedag nu! :)

Jag hann riva av ett ordentligt magpass efter jobbet idag då gympan blev inställd, körde slut på mig själv och det var såå skönt! Träningen blir verkligen som en drog - jag vill bara ha meeer! Älskar att längta till gymmet och hoppas att den känslan håller i sig länge, länge.

Nu ska jag hoppa i säng, massagen är klockan 10.00 så det blir ingen sovmorgon för mig!


Paniik!

Ikväll skulle vi gått ut och ätit middag i stan med min moster och morbror, men min kusin har varit magsjuk i veckan så vi styrde om det till hemmakväll med middag hemma hos dem. Men under dagen fick jag ett sms om att min moster nu också blivit dålig. Supertråkigt då det är typ 5e gången vi får skjuta upp denna middag! Iallafall så betyder det att vi fick kvällen fria och kan gå på en av mina kompisars födelsedags-galej. Kruxet är att det är ett tema-party, 50- och 60-tal.. VAD SJUTTON SKA JAG HA PÅ MIG?!

Funderar på hår och make i denna stil, men jag har inga höghalsade, A-linje klänningar i gult eller orange.. Och svart känns så tråkigt. Usch, jag hatar att inte ha koll, är ett rikigt kontrollfreak innerst inne. Egentligen spelar det ju ingen roll, det blir nog en kul kväll oavsett vad jag har på mig, men ändå! 


Fredag

Började dagen med ett 50-minuters konditionspass, blandat löpband och crosstrainern :) duschade på gymet och gick direkt till jobbet! Grym start på den här helgen! Nu vill jag att dagen ska gå fort så jag får hoppa upp i soffan med en god middag och min älskling! :)

Känner mig nästan lite kyrklig idag.. Men jag gillar mixen propert och tufft :)


Oopsie-pizza!

Pizzabotten på oopsie-smet (ägg och Philadelphia-ost) med krossade tomater som jag mixat, riven ost, bacon, skinka, champinjoner och broccoli. Emil fick lök på sin halva också :) Jag åt min med lite tzatziki som blev över från gårdagen. Nu ska jag snart göra mig iordning och bege mig mot gymmet!


Vårnytt




Nya saker i min garderob. Koftan är helt underbar - var lite skeptisk till fransarna först med jag gillar dem mer och mer! Tänker mig den i sommar till ett par ljusa jeansshorts, åh vad jag längar dit! Jeansen är riktigt blå-blåa, mer än vad bilden visar. Och jag lyckades trycka ner rumpan i ett par 34or! Liiite trånga över benen men om några veckor är jag någon centimeter mindre och byxorna lite uttöjda :) De är dessutom perfekta i längden på mig, eftersom de egentligen ska vara "ankellånga".

Nu ska jag ge mig på hemmagjord pizza - botten och allt. Resultatet dyker upp här om en timme eller två ;)