5:30

Herregud.. Imorgon är det sista maj, och på fredag är det exakt två år sedan vi flyttade in i vår underbara lägenhet - det bästa jag har gjort i hela mitt liv!

Idag har jag inte gjort många knop, låg på balkongen och solade en stund imorse. Gick ner till hemköp en sväng och köpte lite grejer dom hade bra pris på idag när det var kundkortskväll. Sedan lagade jag en pasta carbonara innan gympan där vi körde tabata-intervaller och lite rumpstyrka på slutet :)


Favoriten

Jag älskar att krypa upp i soffan med en kopp te på kvällen, gärna i sällskap med min underbara karl. En mysig stund tillsammans med prat och gos innan sängen väntar. Just nu är favoriten i min kopp "India chai latte" från Forsman tea, riktigt gott!


Same same

Samma shorts. Första bilden är tagen våren 2010, den andra idag :)


Sjukling

Vaknade imorse med feber och ont i halsen så det blir inge jobb för mig idag. Sov till strax före 12 och sedan har jag bara slötittat på TV. Gjorde nyss frukost på turkisk yoghurt med kiwi, mörk choklad och hasselnötter, vattenmelon och några skivor ost&skinka.


Navelpiercing



Nu har det gått mer än 10 veckor sedan jag piercade naveln, den har inte riktigt läkt än men är på väldigt god väg. Hoppas att den är färdig lagom till semestern så att jag kan byta smycke då. Jag vill ha någonting diskret men ändå lite kul, inget med för mycket glitter eller som hänger ner. Dessa hittade jag på barbarella.se, det var även hos dom jag piercade mig :)


5:28

Var på gymmet klockan 10 imorse, körde intervaller på crosstrainern, mage & rygg och cyklade sedan en stund. Det var längesen jag svettades så mycket som idag, så skönt!
Efter det blev det omelett med ost och skinka och stekt broccoli till frukost. Under dagen har jag tvättat och mumsat vattenmelon som dom hade billigt på Ica, och ikväll blir det grillkorv och mys med alla ledare i föreningen. Jag har knåpat ihop en skojig tipspromenad också, lite synd att vi inte har vädret med oss bara!


Isglass


Så fort jag får tillfälle ska jag ta en tripp till Ikeas och införskaffa dessa isglassformar. Jag ska fylla dem med jordgubbar, citronvatten, hallon, vattenmelon och kiwi och njuta hela sommaren lång! :)


Victoria's Secret

VS





Jag och Emil har bestämt oss för att åka till London i höst. Vi firar 4 år ihop i juni så vi tänkte slå på stort och skämma bort oss själva. Förmodligen blir det någon fotbollsmatch, lite sightseeing men framförallt shopping! Och som av en händelse slår Europas första VS-butik upp sina portar i London i sommar, närmare bestämt i juni. Jag är väldigt nyfiken på deras sport-sortiment, vet inte hur kvaliteten är - men visst finns det en hel del fint! Ska se till att spara ihop en del pengar så att jag kan köpa precis allt jag vill ha! :)


5:24

Började dagen med en stund i solen på balkongen med en bok. Målade tånaglarna och bara njöt av värmen. Sportade reflexväst-gult linne och chockrosa naglar idag, och hällde i mig en Celsius innan träningen. Det blev ett benpass med hög puls och väldigt lite vila som jag avslutade med 1,6 mil på cykeln.
Till middag blev det potatissallad med rostbiff, salami, lufttorkad skinka, sallad & brieost, och efterrätten bestod av färska jordgubbar :)

Nu blir det mys i soffan och Eurovision song contest om en stund!


Adidas originals


Älskar denna kollektion. Klassisk & stilren men med en tvist!


5:23

Dagen gick inte riktigt som jag hade tänkt mig. Två träningspass var inplanerade, ett på gymmet med benfokus och sedan skulle det bli lite löpning och NTC-styrka med gympa-tjejerna..
Men, runt lunchtid kände jag hur det började trycka i huvudet och lagom tills jag slutade klockan tre så var migränattacken här. Det var bara ta sig hem, ta en tablett och lägga sig i ett mörkt, tyst rum. Jag lyckades somna och sov i nästan två timmar, och när jag vaknade var värken i princip borta.

Efter lite mat i magen så kände jag mig pigg igen så jag drog med sambon ut på en promenad. Vi gick ner till vattnet men höll på att bli uppätna av myggen så vi vände fort. Nu är vi hemma igen och har parkerat i soffan. Nya tag imorgon igen! :)


Running outfit


Shorts & sport-BH, Gina Tricot •  Linne, Adidas  •  Skor, Nike  •  Vattenflaska, Casall


Dagens löptur

Det blev 5km, 34 minuter och väldans massa svett! Så skönt att springa i solen i linne och bara njuta! Fick håll efter en stund så då gjorde jag utfallssteg i en uppförsbacke - annars höll jag igång löpstegen hela rundan.
Det känns så himla skönt att löpningen har blivit en rolig grej och inte bara ett "måste".

Nu sitter jag i soffan och skrattar åt Eurovision Song Contest, ska snart bädda ner mig i sängen och varva ner lite :)


istället för isbitar


Frysta hallon och mango fick svalka mitt vattenglas idag.
Håller vattnet kallt och ger en god smak, jordgubbar, blåbär och björnbär är också gott!


Challenge!

Nu har jag bestämt mig, när semestern börjar ska jag vara i mitt livs form, må som en prinsessa och känna mig snyggare än någonsin! Så igår hängde jag på en utmaning till:

• Antal godisfria dagar
• Antal glassfria dagar
• Antal träningstimmar

I 4 veckor kör vi, alltså 28 dagar, jag kanske kommer falla i någon fälla - men ska verkligen försöka. Tänk hur många glassar jag kan äta utan dåligt samvete sedan under semestern!

Då kör vi!


Sommaroutfit


Så här kommer jag gå klädd mest hela sommaren. Slappt, färgglatt, mönstrat och bekvämt!
Bandeu-BH, Lindex - Linne, Monki - Sandaler & shorts, H&M
{köpte shortsen i stl 36 - wiie :)}


Instagram sunday

Höll mig i skinnet igår och undvek socker, därför tillät jag mig själv en ätardag idag. Mjukglass, promenad i solen, shortspremiär, lösgodis och köttfärsbiffar med rostade grönsaker och sallad till middag. Sedan blev det 3km jogg och tabata-intervaller med gympa-tjejerna nu ikväll :)

{ Dessutom - 1,1kg på vågen denna vecka :) }


Lördag

Morgonträning; armar, axlar och 1,6 mil på cykeln, sedan hem och äta frukost, yoghurt med sötade hallon och musli. Sedan har dagen spenderats hemma hos mormor och morfar som fyller 75 år imorgon. Sol, fotboll, frisbee, kubb, god mat och vin. Riktigt härlig lördag! :)


Mysjogg

Idag blev det en "mysjogging-runda" till träning, nästan 5km i lagom tempo. Hade grym träningsvärk i rumpan och fick lite ont i benhinnorna så jag ville inte köra för hårt. Men slingan jag springer är jättemysig, skogsstigar och grusvägar med fin natur :)
Det bästa var att jag kände när jag var klar att jag hade kunnat fortsätta utan problem, så kondisen blir helt klart bättre! :)


Dagens träning

Dagens pass blev med ben- och rumpfokus. Cyklade som vanligt mina 2 km till gymmet, och sedan värmde jag upp med 5 minuter på crosstrainern. Sen blev det benpress och vadpress följt av knäböj med pilatesboll mot vägg, utfallssteg och "kissande hunden". Cablecrossen blev nästa redskap, insida, framsida och utsida lår och rump-press. Avslutade med en kvart på cykeln för att pumpa ut det sista :)

Tänkte bara kika om ni vill att jag skriver mer detaljerat om mina träningar, antal reps och vilka vikter jag använder osv? :)


{skulle mer än gärna vilja trycka upp ett linne med detta tryck!}


Garderobsrensning pågår

Dessa satt bra på höfterna för ett halvår sen..


Gårdagens middag



Hemmagjorda köttbullar i gräddsås med blomkålsrösti, såå gott! :)

Frukost!

Inledde dagen med ett cardio/core-pass, först uppvärmning följt av ett coopertest på löpbandet. Gick inte så bra som jag hoppats, men jag är alltid lite mesig i början och startar på för låg nivå, jag måste börja pressa mig själv hårt från första steget. Iallafall så följde jag upp med ett redigt mag- och ryggpass, både maskiner och fria vikter och massor med plankor. Sedan avslutade jag med några kilometer på cykeln för att krama ur den sista energin :) Nu har jag kommit hem, duschat och ätit kycklingwraps till frukost!


Nytt för sommaren!



Eftersom i prinicip alla mina bikinitrosor numera är förstora så var det dags att inhandla lite nya! 49:50 på Lindex, och jag köpte även en brun nederdel i samma modell som de gröna och mönstrade, till en brun överdel jag har här hemma :)

Svett



Sedan jag började träna hårdare i början av året har jag märkt en sak. När jag tränar så svettas jag sjukt mycket. Och det verkar som att ju mer jag tränar och ju mer vältränad jag blir - desto mer svettas jag! Förut kunde det bli små fläckar på ryggen på mina linnen, that's it. Men nu, alltså det är vattenfall från nacken och ner mellan tuttarna, längs hela ryggen och ner i brallorna. För första gången i mitt liv så kan jag både se och känna svettdroppar, inte bara lite fukt i pannan. Och vet ni vad? I Love It ♥ ! Ju mer jag svettas desto hårdare vill jag jobba. Det känns som att all skit i kroppen rinner ut genom mina porer, alla slaggprodukter såväl som alla negativa tankar, stress och jobbigheter. Svetten blir min "release" - nuet är allt som existerar och jag vill aldrig sluta svettas!


Ibland glömmer jag..

.. varför jag inte äter pasta och bröd längre. Tänker att "Det kan ju inte göra någon skillnad om jag äter lite pasta idag?". Och på många sätt är det ju så, jag blir inte tjock av en portion pasta. Men. Jag mår så fruktansvärt dåligt efteråt. Igår åt jag tonfiskröra med Kungsörnens Prima penne till middag, och någon timme senare känner jag hur det börjar knipa i magen. Magen blev helt gasfylld och svällde upp som en ballong, jag såg seriöst ut att vara gravid i femte månaden. Efter en stund blev det jobbigt att andas då alla andra organ blev pressade uppåt mot bröstet. Jag ville dö. På riktigt, det var bland det jobbigaste jag varit med om! Så nu ska jag komma ihåg, att pasta och bröd endast får ätas i minimala mängder åt gången. Det är inte värt att må dåligt för en limpmackas skull! :)


Ny vecka - nya tag!

Igår körde jag 45 minuter på cykeln på gymmet; 30 minuter i lagom tempo på nivå 11-12, och sedan 15 minuter intervaller.
Intervallerna kör jag i ett 5-minutersupplägg:
20 sek på hög nivå - 40 sek på lägre
30 - 30
40 - 20
1 min - 1 min

Jag är inte helt van med motionscykeln så varierar nivåerna lite, men en bra riktlinje är att du ska bara palla exakt så många sekunder som du kör. Alltså kör jag på en tuffare nivå på 20 sek än jag gör på minuten. Igår gjorde jag tre rundor, men man kan ju hålla på så länge man orkar. Jag brukar även köra detta upplägg på crosstrainern :)

På kvällen hade jag gympa-träning så då blev det lite hopprep, handståenden och andra skutt. Tjejerna bad om tuff styrka så vi avslutade med 2 15-minuterspass från NTC; Butt buster och Core crunch. Jag var helt slut när jag kom hem, och sjukt nöjd med dagen :)

Nu ska jag hoppa på cykeln och ta mig till jobbet!


Svar på kommentar



Jag vill bara ta en sekund och svara på denna kommentar. Jag förstår att den inte är illa menad på något sätt, men jag kan inte låta bli att bli lite irriterad. Frukt är sååå mycket bättre än godis på såååå många sätt. Självklart kan man inte äta för mycket av det, men så är det ju med allt! Frukt innehåller faktiskt en del näringsämnen - det gör INTE godis. FRukt innehåller heller inga E-nummer, konserveringsmedel och andra läbbiga ämnen som vi inte vet hur de påverkar oss långsiktigt. För mig är det också så att frukt inte ger mig samma sug att fortsätta äta, jag kan utan problem äta bara en kiwi - men har svårare att bara äta några godisbitar. Jag ser det även som en stor mental seger, jag KAN om jag VILL! Förändringarna jag gör i mitt liv nu ska jag försöka hålla livet ut, och i mitt nya hälsosamma liv ingår det mycket mer frukt än tidigare! Har ett favoritcitat från PT-Fia; "Ingenting är så nyttigt att du alltid kan äta det, och ingenting är så onyttigt att du aldrig kan äta det".

Men diskussioner är alltid intressant och jag gillar att höra andras åsikter som saker :)


Söndag


{har blivit helt såld på mintgrönt, så fräscht på nåt sätt!}

Gårdagen blev inte alls som jag hade tänkt mig. En kollega fick åka hem från jobbet och ta hand om sin sjuka sambo, och vips så var även tjejmiddagen inställd. Jahapp, promenad hem för att hämta träningskläder och sen cykla tillbaks igen då tänkte jag. Men nepp, då skulle vi istället hem till Emils kusin med familj - det blev en riktigt trevlig kväll. Vi gjorde grillspett, spelade spel och satt ute under filtar halva natten och pratade. Kände mig lite duktigt som tackade nej både till glaserade munkar och glass i strut med strössel, men kände mig inte så sugen och ännu mindre eftersom jag inte hade tränat nåt! Lite tungt att gå upp i morse men solen skiner så jag är glad! Nu ska jag ta min matlåda under armen och cykla till jobbet, och efter det ska jag äntligen få träna igen! :)


Svacka

Har hamnat i lite av en svacka denna vecka, dagarna går inte riktigt som det var tänkt och då får träningen lida. Tränade ett ben-/cardiopass i onsdags, men igår blev det nåt schemastrul på jobbet så jag valde bort träningen för en hemmakväll med hjärtat framför Revenge. Idag jobbar jag 11-19, och jag är inte den som går upp 7 för att träna, eller den som spenderar fredagskvällen på gymmet. Imorgon är det jobblördag för mig; 9.30-15, och efter det ska vi hem till en gammal kollega på middag, alltså ingen träning att tala om då heller.
Jag vet ju att tre små dagar inte kommer förstöra mitt liv, men mentalt så känns det faktiskt lite tungt. Det är tur att jag har mina kilometer till jobbet så att jag får röra lite på mig iallafall, och så ser jag fram emot söndagen - då jäklar ska min kropp få veta att den lever!


Ombre!



Dagens träning

Jag är ledig idag och solen skiner så jag kände för att spendera en stund ute och få njuta lite. Tog en powerwalk utan planering eller mål, jag bara gick! "Här har jag aldrig gått, vi svänger in på den här gatan" typ :) Det blev 9km och drygt en och en halvtimme - helt underbart skönt! När jag kom hem blev det bananpannkaka och varm protein-choklad till frukost, vardagslyx är den bästa lyxen :)


Middag!




Limekyckling 3-4 port {beror på hur hungrig sambon är}

2 kycklingfiléer
3 dl creme fraiche
1 lime
1 dl grädde
1-2 tsk soja
salt & peppar

Skär kycklingen i bitar och stek i lite smör, riv i limeskal och pressa i saften av hela limen. Salta och peppra och häll i grädde och creme fraiche. Låt puttra tills kycklingen är klar. Servera med nudlar eller pasta{jag kokade squash-strimlor några sekunder i väl saltat vatten - mums!} och njut!

Första gången jag lagar denna rätt men garanterat inte den sista!


Det är ju bara hår!



På onsdag har jag tid hos min underbara frisör Carro♥ , kommer bli något åt detta hållet. Är sjukt nervös och såååå taggad på förändring! :}


Middagstips!

Häromdagen svängde jag ihop mitt livs andra lasagne. Jag följde inte något recept utan blandade lite av olika. En köttfärssås med bacon och philadelphia, squash och purjolök, varvat med vanliga lasagne-plattor. Det som var lite speciellt var att jag använde keso istället för bechamel-sås, supergott blev det!


Planera, planera, planera!

Det är mitt bästa råd. Se till att du är förberedd när hungern slår till, så du slipper välja sämre alternativ.
Idag har vi våruppvisning och jag kommer vara hemifrån mellan 9.30 och 18.00, här är min lunch och mellis!
Kesella med kiwi och strössel på hasselnötter och mörk choklad, en bit brie-ost och lite vindruvor, keso med cashewnötter och torkade frukter och en smoothie utan tillsatt socker :)


Distansutmaning!

Jag är med och "tävlar" mot ett gäng tjejer på Elins blogg om vem som kan ta sig fram flest kilometer under en månad. Min anledning är att jag vill öka konditionsträningen, och tävlingsmänniskan i mig vill såklart vinna! Ska bli spännande att se hur långt det blir, jag har ju turen att kunna gå eller cykla till jobbet varje dag och bara det blir ju 4km om dagen :)

Här är dagens cykelpass på gymet:


Periodisk fasta

Nu har jag under ett par veckors tid testat ett nytt sätt att äta på, nämligen Periodisk Fasta {PF}. Tanken är att man ska äta lite mer som man gjorde för många tusen år sedan. Ingenting på morgonen, lite mindre under dagen och sedan rejält på kvällen. Tänk er stenåldersmänniskorna som var ute och jagade hela dagarna och sedan åt en festmåltid på kvällen.

Jag försöker äta enligt upplägget 16/8, vilket innebär att jag fastar {äter och dricker ingenting som ger kalorier eller insulinpåslag} under 16 timmar, och sedan äter jag under 8 timmar. Oftast äter jag min frukost runt 12, och sedan middag någon gång mellan 18 och 20. Däremellan kan det bli något mellanmål om jag känner för det. Min tanke med detta var från början att jag ville lära mig känna skillnad på sug och hunger. Behöver jag ha mat, eller vill jag ha mat?

Och redan efter ett par veckor så har jag lärt mig tyda signalerna min kropp skickar! Jag behöver inte äta mat för att det är ett visst klockslag, eller för att någon annan säger det. Jag äter när jag är hungrig, och jag äter mig lagom mätt, på god mat! Jag följer ingen diet, jag äter protein, fett och kolhydrater, undviker socker, bröd och pasta men allt är tillåtet i måttliga mängder.

Tänk, att man verkligen mår som man äter. Jag har aldrig mått bättre!


{En typisk Therese-frukost, äggröra, bacon och broccoli}