Önskelista - tillägg



Jag. vill. ha. NU!

Lunch!

Vispad grädde med kesella, några suketter och färska jordgubbar!

Nu ska jag snart hämta upp den sista tvätten i tvättstugan och bege mig mot centrum för ett konditionspass med Carro :)


Måndagens


Så här såg jag ut i måndags i mina nyshoppade kläder :)

Veckoplanering

Så här ser min träningsplanering ut varje vecka, den är lite flexibel men jag försöker iallafall att ha lite rutiner och köra en tre-splitt :)

Måndag: Kondition - 15 minuter löpning, 45 minuter crosstrainer
Tisdag: 10 minuter uppvärming på löpband, mage, rygg och axlar 45 min
Onsdag: Kondition - 45-60 minuter crosstrainer
Torsdag: 20 minuter uppvärmning på crosstrainer, ben, rumpa och armar 45 min
Fredag: Vila
Lördag: 10 minuter uppvärming på bandet, mage, ben och bröst 45 min
Söndag Vila

Förra veckan körde jag ett konditionspass även på fredagen och vilade på lördagen istället för söndagen, men så här ser grovplanen ut. Jag varierar träningen från gång till gång, dels för att det är roligare men också för att inte kroppen ska vänja sig vid att jag gör en övning i ett visst antal repetitioner följt av en annan. Jag använder heller inte så många maskiner, fria vikter och redskap som pilatesboll och medicinbollar i kombination med min egen kroppsvikt tycker jag mest om. Då kan man dessutom aktivera fler muskler än när man sitter i en maskin och jobbar med en isolerad muskel!

Jag avslutar varje styrkepass med plankan 1 min och sidplanka 30 sek på varje, 2-3 reps, en övning som jag har en hatkärlek till. Det är så fruktansvärt när tiden tickar ner såååå långsamt - men så underbart när man är färdig och verkligen har pumpat ut den sista energin ur kroppen. 

Som ni ser kör jag dubbla pass med mage och ben - helt enkelt för att det är de områden jag vill ha störst förändring på.
Jag skulle egentligen vilja springa mer än jag gör just nu, men jag har problem med benhinnorna så jag klarar inte av längre än 15-20 minuter. Förhoppningsvis kommer jag kunna träna upp mig såpass att jag slipper det om ett tag :)

Havre-pannkakor

Idag testade jag att göra pannkakor på mixade havregryn, jag försöker ju undvika vitt mjöl. Emil var inte helt övertygad men det gick ner ändå! Jag åt mina med vispad grädde och kesella, lite hallonsylt och färska jordgubbar :)

4 ägg
4 äggvitor
2 dl mjölk
2 dl mixade havregryn (fiberrika)

Kan absolut rekommenderas, förutom mixandet är de inte svårare än vanliga pankisar :)


Shopping!


Vit stickad tröja och aprikos-rosa linne från Cubus, 199:-/29:-, Svarta löpartights från Soc, 199:-(barnavdelningen). Två mysiga finstickade tröjor från Vila, 159:-/st och mintgrönt nagellack Pieces 40:- (Vila hade 20% på allt så det blev ännu lite billigare). Svarta skinn-liknande byxor 599:- och två baslinnen i härliga neonfärger 99:-/styck från Gina Tricot.

Ska nog kunna visa dessa på så småningom :)


Under 65!

Igår var vi hemma hos Emils morbror och åt middag, vi hämtade mat från pizzerian och jag tog en kycklingsallad med fetaost - mums! De hade en våg också så jag var ju tvungen att väga in mig; kom vi på efter middagen och lite popcorn framför mello, 64.8 hamnade den på, och sist vägde jag mig på tom mage. Men jag är under 65! Det är nog 3-4 år sedan jag vägde som jag gör nu. Alltså har jag gått ner 4.2 kg på 7 veckor, enligt mig en ganska bra takt om jag ska kunna hålla detta sen!

Något som är ännu roligare är att jag har minskat 3 tum-storlekar. I mellandagarna köpte jag dessa ursnygga byxor på GinaTricot i storlek 30, men de hade blivit på tok för stora så jag sålde dem till en kompis. Igår när vi var i Kista blev jag sugen på ett par nya och hoppade in i provrummet med en 27a, och efter liiite kämpande kunde jag knäppa dem! Det är sånt man blir glad av!

 


Dessa - fast med silverdragkedjor istället för guld.


Något som gjorde mig mindre glad var när vi var inne på H&M för att kika på linnena i det här inlägget, det fanns bara storlek M och L men på en docka satt ett grönt i storlek S. Jag frågade om de inte kunde ta ner det till mig - men det kunde hon inte? Jag fick ingen bra förklaring heller utan bara ett nej? Sjukt dålig service! Det är väl bara dra på dockan något annat så länge som vi brukar göra i vår butik?! Åh jag var så arg! Så morse tänkte jag att jag får väl beställa från deras hemsida utan att ha provat ändå, men då var det leverans i slutet på April - och jag behöver ju dem nu!

Idag står det träning på schemat - mage, axlar och ben! :)


Lördag

Idag har jag varit i Kista med sambon, shoppat ihjäl mig nästan, men jag är supernöjd med allt! Ska visa sen.. Av Emil fick jag en jättefin klocka också :)

Igår hade vi parmiddag med Johanna och Rasmus och vi bjöd på helstekt fläskfilé med rostade rotfrukter, sallad, stekt broccoli och bearnaisesås :)


Glad tjej!

Glad tjej som fick på sig ett par 34or för första gången någonsin!! :D


Godmorgon!

Jag är uppe med tuppen på min lediga dag, eller jag vaknade när Emil skulle gå till jobbet och nu kan jag inte somna om.
Har en skön känsla i kroppen efter gårdagens pass, lagom trött men ändå full av energi på något sätt! :) Får se om
jag känner för ett cardio-pass nu på förmiddagen, skulle vara skönt att bränna av lite under helgen. Efter lunch ska jag iväg någonstans med två vänner och shoppa prylar till ett partaj, och ikväll blir det parmiddag här hemma :)

Jag promenerar ju oftast till jobbet/centrum och då använder jag mig av appen Runkeeper för att hålla koll på hur långt jag har gått, hur lång tid det tog och hur många kcal jag bränner!


Påfyllning

Dagarna går galet fort nu när de i princip består av jobba, äta, träna, sova. I tisdags körde jag och Carro ett pass med mycket mage och rygg, lite rumpa och axlar, direkt efter jobbet. Kom väl hem vid kvart över nio och då var det dags att laga middag och sedan sova. I går jobbade jag 8.30 - 17.00, snabbt hem och svänga ihop en carbonara (jag vet, jag var lat, stressad och hungrig!) och sedan ner till gympahallen. Som vanligt hade jag knappt några gymnaster där, bara en enda. Men vi körde på och både hon och jag fick som lite PT-tid :)

I dag är det jobb 12-19 och sedan ben/armpass på gymet med Carro! Känner att jag måste inhandla lite mer träningskläder nu när jag kör var och varannan dag, jag hinner ju inte ens tvätta i den takten! Svängde ihop ett litet kollage med plagg från H&M, har dock ingen aning om kvaliteten på dessa, men ska förhoppningsvis iväg en sväng i helgen och känna lite på plaggen. Löning imorgon ju! :)

  

Speciellt linnena på övre raden vill jag spana in, riktigt bra pris måste jag säga!

Dagens middag :)

Mycket mat här nu, men jag tycker att det är roligt och intressant det här vad vi stoppar i oss och försöker laga god, nyttig och varierad mat här hemma. Men ibland, när inspirationen tryter, orken inte finns eller vad det nu kan vara, så fuskar jag ned halvfabrikat. Idag blev det pyttipanna som jag pimpade med en äggula, stekt broccoli och lite morötter :)


Cardio

Jag körde en halvtimme på crosstrainern och sedan typ 5 minuter på bandet bara för att känna på det. Kändes i benhinnorna med var ändå uthärdligt :) jag provade även några av maskinerna bara för att se vilka vikter jag ska köra på framöver. Avslutade med några plankor och en skön stretch!


Frukost!

Gröt på ICAs naturella musli, med frysta hallon och blåbär, en halv dl mjölk och lite färska jordgubbar på! Till det en C-vitaminbrus, jag vill verkligen hålla mig frisk nu.

Idag ska jag möta upp Johanna innan jobbet och träna lite :)


Lunch

Dagens lunch: sallad på tonfisk, matvete, mache-sallad, morot, tomat och gurka med remouladsås som dressing :)


Skön känsla

Var och invigde mitt gymkort med Carro, körde 20 min på crosstrainern och sedan överkropp med fria vikter, pilatesbollen och kroppsvikten :) blev väl nästan en timme, mer behövs inte! Nu sitter jag och väntar på jobb-tjejerna, lite tråkigt att hälften är sjuka typ, men det blir bog skoj ändå :)


Lördag!

Jag försöker att tänka att jag ska kunna leva som vanligt på helgerna. Förändringarna jag gör i mitt liv nu ska jag också kunna hålla livet ut, därför äter jag chips, godis, dricker läsk och vin - men i måttliga mängder. Och äter jag lite för mycket en dag så är det inte hela världen, så länge jag tränar "ikapp" det dagen före eller efter. Jag vill som sagt leva ett sunt och hälsosamt liv - utan att överdriva med dieten. Ikväll kommer tjejerna på jobbet hit, det blir hämtat, snacks och alkohol - och det är helt okej! :)

Här är iallafall min frukost för idag:


Önskelistan

På söndag är det 3 veckor kvar tills jag fyller år. 22 hela år blir jag då. Knasigt det där, känner mig exakt likadan nu som jag gjorde när jag var 18. Men tiden går ju och äldre blir man - snart kommer jag väl hoppa jämfota av lycka när jag får visa leg på systemet! Iallfall så har jag funderat lite på vad jag önskar mig, och jag har faktiskt flera konkreta önskemål i år. Tidigare har jag mest önskat mig presentkort på IKEA och så till lägenheten, men nu vill JAG faktiskt ha en del saker :)



En matvåg - för att göra det lättare att hålla koll på hur mycket jag egentligen stoppar i mig varje dag.
En snygg träningsväska som rymmer mycket - jag fick kasta min fina, vita Puma-väska när Valencia kissade i den..
Favoritbyxorna från Nike - älskar, älskar, älskar dem! Skulle kunna bo i dem om det inte vore för att de behöver tvättas ibland. Ett par till att byta med hade varit guld!
En våg - ja jag vet, vikten är inte allt, men peppen man får när den visar några kilo minus är oslagbar!
Favoritparfymen som är på besök i limited edition - hade denna för några år sedan, och jag vill ha den igen! :)


Favvotröjan!

En annan positiv grej med att gå ner i vikt är att jag nu äntligen kan ha min fina Cross-hoodie igen. Den har varit så trång över armarna ett tag, jag fick domningar i händerna av den. Men nu så! Bästa tröjan till och från träning :)


Promenad till jobbet :)

Tog en promenad till jobbet. -1 och strålande sol, helt underbart! :)


Dagens frukost



2 skivor Tunt Knäcke(Ica) med 30g Philadelphia vitlök&örter light och 2 skivor pärsons tunna skivor skinka. 75g jordgubbar och en kopp té med 2 suketter. Totalt 207 kcal. Jag lyxade till det lite idag för jag har sovmorgon, börjar inte förrän 12.00 :)

Skön träning :)



Idag körde jag fokus på ben och rumpa. Började med 20 minuter på löpbandet, det börjar dock bli jobbigt nu för mina benhinnor. Ska bli otroligt skönt att få tillgång till crosstrainer framöver :)
Iallafall, sedan körde jag 10x3 lårpress i bänken, och 5x3 bencurl på 20kg. Utfalls-knäböj med bakre foten upphöjd 10x2 på varje ben, knäböj med skivstång 15x2, hällyft och ass-shake i 90 graders benposition ca 5 minuter(tills jag inte orkar mer). Liggande benlyft 15x2 på varje ben, insida lår-lyft 10x2, stående kisssande hunden 15x böjda och 10x raka på varje ben. Avlsutade med vanlig planka i 1 minut och sedan 30 sek på varje sida. Höll väl på i nästan en timme med stretchingen :)

Nu har vi precis ätit tonfisk/mathavre-sallad här hemma och sitter bänkade i soffan framför Once upon a time. Tänkte smutta lite på en smoothie jag gjorde innan träningen - blir alltid så sugen på nåt när jag har tränat!

Nystart!

Jag har tränat sedan jag var 3 år gammal. Mestadels gymnastik men även simning, dans och aerobics har under perioder upptagit min fritid. Jag tycker om idrott, jag åker gärna skidor och tittar gärna på andra sporter som fotboll. Senaste åren har jag dock lagt min egen träning lite på hyllan, sedan jag blev tränare. Jag älskar att vara tränare, men det är inte samma sak som att träna själv. Kombinationen att sluta träna och flytta hemifrån innebar för mig att de där berömda sambo-kilona smög sig på.

I mellandagarna fick jag nog, vågen pekade på 69kg, tyngre än någonsin och dessutom några hekto mer än sambon. Jag vill vara nöjd med mig själv, trivas i min kropp och framförallt må bra! Nu har jag använt Shape up-appen i 6 veckor och äter ca 1500 kalorier om dagen. Framförallt har jag dragit ner på uppenbart socker, halvfabrikat och vitt bröd. Den största förändringen sitter i mitt huvud - sedan jag drog ner på sockret har jag inte haft ett enda migränanfall. Något som tidigare plågade mig flera gånger i veckan!

Jag hade invägning i lördags (11/2) och hade då gått ner 3,5 kg till 65,5. Målet är att komma ner under 60-strecket, men det viktigaste för mig nu är att stärka min kropp med träning. Jag har börjat träna lite lätt i ett litet skolgym, och idag köpte jag gymkort på Fitness 24/7.


NU KÖR VI!

Välkommen till min nya blogg!